BG ITA EN
Автобиография
Школа Sheherazade
ФЕСТИВАЛИ и УЧАСТИЯ
Ориенталски танц
Стилове
Арабска музика
Арабски инструменти
Арабски ритми
Положителни ефекти
Фото галерия
Видео галерия
Любопитно
Ориента в Изкуството
Преса
Новини
Полезни връзки
Контакти
Книга за гости
Начало


Семинари и News

» Следващи семинари

           

Следващи семинари в СОФИЯ: 4-5-11-12 ЯНУАРИ 2014г.

СЕМИНАРИ

 

  

                   

Семинар е интензивна лекция на определена тема.

По време на занятията се препоръчва удобно и комфортно облекло, което да не пречи на движенията. Желателно е да е еластично.

По принцип се танцува на босо, но може да се използват цвички или памучни чорапи. Важно е стъпалото да има добър контакт със земята, помагащ за коректното равновесие и стабилност на тялото.

Семинарите са с продължителност от 3 до 5 чaса.

Започват с начална загрявка, включваща упражнения за разтоварване и разтягане на мускулите,необходими като подготовка и “настройване” на тялото към Ориенталския танц.

Заучaват се различните стъпки и начини за използване на “сценичното” пространство, след което се правят семпли или по-сложни комбинации, в зависимост от нивото на подготовка на учениците.

Определение на нивата

 

Първо ниво (от начинаещи до 1 годинa обучение)

Второ ниво (от 1 годинa обучение)

Трето ниво (от 2 години обучение)

Четвърто ниво (от 3 години обучение)

Професионална лаборатория (4 години обучение, по решение на преподавателя)

 

 

Една учебна година е еквивалентна на 60 учебни часа.

 

 

Първо ниво

Постепенно заучаване на техниката на изолация на движението в различните части на тялото - таз, гръден кош, ръце и глава, като се обръща внимание на дишането, правилната стойка и съзнателното изместване на тежестта на тялото: както на място, така и в движение. Преминава се към основнитe стъпки и фигури в Ориенталския танц, съчетани със семпли координации на ръцете. Заучаване на кратки елементарни комбинации от движения върху ритмична или мелодична музикална основа.

 

 

Второ ниво

Задълбочаване на основните елементи и движения, с особен акцент върху техниката на правилното дишане, позицията на ръцете, жестуалността и изразителността. Преминаване към по-сложни комбинации от стъпки, ондулации и вибрации. Разпознаване на основните арабски  ритми и комбинации от движения върху тях. Интродукция в различните стилове на Ориенталският танц и използване на основните аксесоари (воал, бастун и сагат).

 

 

Трето ниво

Усъвършенстване на всички технически аспекти в танца и усвояване на различните стъпки. Задълбочаване на стиловете и стремеж към развитието на собствен, индивидуален стил. Задълбочаване на ритмите и подробно анализиране на структурата на отделните музикални откъси в различните стилове на танца, съчетано с използването на основните аксесоари (воал, бастун и сагат). Импровизация.

 

 

Четвърто ниво

Освен към техническите аспекти на танца и сложните комбинации от движения, занятията ще са целенасочени  към индивидуалния или групов перформанс,чрез задълбочено познание на всички аксесоари (воал, двоен воал, сагат, бастун, мелая, шпага, свещник).

 

Професионална лаборатория

 

За тези, които искат да се занимават професионално с този танц.

Достъпът до това ниво става само чрез селекция от страна на преподавателя, като от ученичките се изисква минимум 4 годишно редовно обучение. Програмата е подобна на тази от четвърто ниво, като освен усъвършенстването на техническите аспекти, се набляга върху усъвършенстването на индивидуалния перформанс чрез подробна анализация и напътствия върху всички детайли за сценичното поведение и интерпретация. Полезна анотация целенасочена към преподавателската дейност.


     Семинари Асеновград              Семинари СОФИЯ              Семинари Бургас и Варна

             ГАЛЕРИЯ                               ГАЛЕРИЯ                                  ГАЛЕРИЯ

   Известни сентенции

© 2018 ЕВЕЛИНА ПАПАЗОВА - школа за ориенталски танци. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават